2012. május 14.

SOBA SHRIMP PAD THAI



A Pad thai általában rizsrésztát használ, de legyünk most eretnekek és készítsük a japán Soba tésztával, így bónuszként rostokat és mogyorós ízt kapunk!
Ez a recept a MensHealt újságból van, garantált a siker!:-))

SOBA SHRIMP PAD THAI

4 főre

2 gerezd fokhagyma
2 ek mogyoróvaj
1 ek méz
2 tk pirított szezámolaj
1 ek szójaszósz
1 ek chiliszósz
1 ek halszósz
2 ek mogyoróolaj
450 g koktélrák
2 piros paprika csíkokra vágva
1 csésze csíkokra vágott shiitake gomba csíkokra vágva
170 g Soba tészta megfőzve, leszűrve
3 mogyoróhagyma csíkokra vágva
1/4 csésze pirított földimogyoró

Az első 7 hozzávalót és 1/4 csésze vizet a mixerben keverjünk krémesre.
Forrósítsuk fel a wokot, tegyünk bele 1 evőkanál olajat és forgassuk meg a serpenyőt kicsit, hogy teljesen lefedje a felületét az olaj.
Dobjuk rá a rákot és 2 perc alatt süssük meg, majd szedjük ki egy tálra.
Tegyünk a wokba 1 ek olajat és forrósítsuk fel.
Dobjuk rá a  paprikát és a gombát, süssük 2 percig.
Tegyük rá vissza a rákot a szósszal, a mogyoróhagymával és a tésztával, forgassuk jól össze.
Süssük 1 percig és tálaljuk a földimogyoróval megszórva.


1 megjegyzés:

Erika írta...

Imádom , gyakran eszem én is így tésztával! Nagyon guszta!