2020. április 19.

Csokoládés - földimogyorós puding pite











Csokoládés - földimogyorós puding pite

Alap:
230 g Digestive keksz
1 ek világosbarna cukor
100 g olvasztott vaj 

A csokoládé-mogyoróvaj puding:

1 ek zselatin
1/3 csésze forró víz
1/3 csésze cukor
1/3 csésze kakaó
1/4 csésze kukoricakeményítő
1 csipet só
3 csésze tej (cukormentes mogyorós tejjel készítettem)
90 g étcsokoládé, apróra vágva
1/2 csésze krémes mogyoróvaj
2 tk vanília kivonat

A tetejére:
apróra vágott  pörkölt földimogyoró

A kekszalap sütése:
Melegítsd fel a sütőt 175°C-ra.
Aprítsd fel a konyhai robotgéppel a kekszet a cukorral és a vajjal.
Kanállal simítsd egy 23 cm-es kapcsos tortaformába és süsd 12 percig.
Hagyd kihűlni egy rácson.

A pudinghoz:
Tedd a zselatint egy kis tálba, add hozzá a forró vizet és kevergesd amíg feloldódik, majd tedd félre.
Alacsony hőfokon, egy lábosban keverd össze a cukrot, a kakaót, a kukoricakeményítőt és a sót. 
Fokozatosan add hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, amíg sima (egynemű) lesz. Közepes lángon főzd, folyamatosan keverve, amíg sűrűsödni és forrni kezd, kb. 10 percig.
Vedd le a tűzről, add hozzá a mogyoróvajat és a csokoládét, és keverd, amíg teljesen felolvad. 
Keverd hozzá a vaníliát és a zselatint. Öntsd a pudingot a kekszalapra. Díszítsd a földimogyoróval. 
Hűtsd le a tortát a hűtőszekrényben egy éjszakára. 

Nincsenek megjegyzések: