Fűszeres rák spárgával
1 csomag (450 g) tisztított nagy rák
1 ek chili por
2 th paprika
1 tk hagymapor
1 tk római kömény
1/2 tk fokhagymapor
1 csipet só
1 csipet bors
2 ek olívaolaj külön-külön
1 ek vaj
2 csokor (700g) spárga tisztítja
60ml zöldségleves
1 ek csípősszósz (én Thai édes chili szószt használtam)
1 ek citromlé
citrom karika, chili paprika pehely, aprított petrezselyem
Tedd a fűszereket (chili por, paprika, hagymapor, római kömény, fokhagyma por, só és bors) egy nagy tálba.
Tedd bele és forgasd össze velük a garnélarákot, majd tedd félre. Közepes lángon egy serpenyőben melegíts 1 ek olajat, és süsd meg a fűszerezett rákokat mindkét oldalukon 2-3 perc alatt. Szedd ki egy tányérra, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőbe tegyél a 1 ek olívaolajat és 1 el vajat, a zöldség levest, a citromlevet és chili szószt, és forrald fel.
Tedd bele a spárgát, és főzd 4-6 percig, amíg ugyan ropogós marad, de átfő, közben forgasd meg, hogy minden oldalát érje a forró szósz.
Told a serpenyő egyik oldalára a spárgát és tedd mellé vissza a rákot.
Csavard rá a citromlevet a tetejére. Hagyjd átmelegedni 1-2 percig, majd vedd le a serpenyőt a tűzről, díszítsd petrezselyemmel, citrom szelettel és chili paprika pehellyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése