2020. április 24.

TOSZKÁNAI KRÉMES CSIRKÉS TÉSZTA





TOSZKÁNAI KRÉMES CSIRKÉS TÉSZTA

½ csésze parmezán sajt, finoman reszelve
1 ek liszt
2 ek olívaolaj
600 g csirkemell
2 ek olasz fűszer
só és bors ízlés szerint
1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma, átnyomva
1/3 csésze aszalt paradicsom, csíkokra vágva
1 csésze csirkeleves
1 csésze tejszín
250 g tészta, ízlés szerinti
2 csésze friss spenót (opcionális)
1 csésze koktél paradicsom, félbevágva (opcionális)

Reszeld finomra a parmezán sajtot és tedd félre.
A csirke mindkét oldalát szórd meg az olasz fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
Melegíts olívaolajat egy nagy serpenyőben és süsd meg a csirke mindkét oldalát 8-10 perc alatt.
Tedd félre a csirkét.
Állítsd a hőfokot közepes értékre, és olvaszd meg a vajat. Add hozzá a fokhagymát és az aszalt paradicsomot, főzd 1-2 percig.
Add hozzá a csirkelevest, a tejszínt és a lisztet. Fokozatosan keverd bele a parmezán sajtot. 
Add hozzá a tésztát és melegítsd át. Tedd bele a spenótot és a koktélparadicsomot, keverd össze.
Vágd a csirkét csíkokra és tedd a tésztára.

Nincsenek megjegyzések: