2020. május 31.

NUTELLÁS CHEESECAKE (SAJTTORTA)






NUTELLÁS CHEESECAKE (Nigella)

250 g Digestive keksz
75 g puha vaj
1 üveg (400 g) Nutella (szobahőmérsékletű)
100 g apróra vágott pirított mogyoró
500 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
60 gramm porcukor (szitálva)

Törjük a kekszet a konyhai aprítógépbe, adjuk hozzá a vajat, egy 1 ek Nutella-t, 3 ek (25 g)  mogyorót, és addig folytatjuk az aprítást, amíg nedves, homokos keverékünk lesz.
A keveréket egy 23 cm-es kapcsos torta formába nyomkodjuk és egy pohár aljával vagy a kezünkkel elsimítjuk. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy lehűljön.
Keverjük a krémsajtot és a porcukrot simára, majd adjuk hozzá a fennmaradó Nutella-t és keverjük tovább, amíg teljesen egyszínű lesz.
Vegyük ki a kekszalapot a hűtőből, és óvatosan simítsuk rá a Nutella keveréket. A fennmaradt apróra vágott mogyorót szórjuk a tetejére, hogy lefedje, és tegyük vissza legalább négy órára vagy egy éjszakára a hűtőszekrénybe. A legjobb,  ha egyenesen a hűtőből tálaljuk.

Latsia:
  • legközelebb a porcukrot kihagyom, túl édes tőle nekünk, a Nutella bőven elég!

Nincsenek megjegyzések: