2020. május 22.

Répatorta (Κεικ καροτοu)







Anyósom régi jól bevált ciprusi Répatortáját sütöttem meg, kuglófformában, eritrit-stevia keverékkel cukor helyett. Ugyanolyan finom lett! Ez amolyan (szaftos marad napokig) kávéhoz vagy teához való süti, de el tudok képzelni mellé akár egy gombóc fagyit is így nyáron... ha kifejezetten édességnek szánjuk! Vigyázat, függővé lehet válni tőle! 😍


Répatorta (Κεικ καροτοu)
Anyósom receptje - Latsia 

1 csésze = 300 ml (fehér IKEA- csésze pont annyi)

3 csésze liszt 
3 tk sütőpor 
1/2 csésze cukor 
1,5 csésze nagyra reszelt sárgarépa 
1 csésze olaj 
1 csésze darabolt dió 
1 csésze darabolt mandula vagy mogyoró 
1 csésze mazsola
1 csésze narancslé 
1/2 espresso-kávés csésze konyak 
1 tk fahéj 
reszelt narancshéj 

A hozzávalókat összekeverjük és egy kikent (tetszés szerinti) formába kanalazzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
Rácsra borítva hűlni hagyjuk a fogyasztásig.
(ma nekem csak 50 perc volt, nem szabad kiszárítani! )

Latsia:
Ma cukor helyett eritrit-stevia keverékkel sült, ugyanolyan finom lett!

Nincsenek megjegyzések: