2020. május 11.

SPAGETTI SPENÓT PESTO-VAL ÉS TONHALLAL







SPAGETTI SPENÓT PESTO-VAL ÉS TONHALLAL

360 g spagetti

SPENÓT pesto:
1 zacskó bébi spenót
1 tk száraz bazsalikom vagy egy kis csomó friss bazsalikom levél
150 ml olívaolaj
100 g fenyőmag
2 ek parmezán reszelve
2 gerezd fokhagyma
1/2 tk só
1/4 tk bors

1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva vagy préselve
200 g koktélparadicsom
1 doboz tonhal

Forralj fel egy nagy lábos vizet 2 ek sóval, add hozzá a spagettit és amikor a víz újra forrni kezd, főzd 10 percig, vagy amíg “al dente” lesz. Szűrdle, megtartva 1/2 csésze főző vizet, ha kell a szószhoz. 

Tedd a Pesto hozzávalóit a turmixgépbe, és pürésítsd simára, krémesre kb. 1 perc alatt.

Melegítsd az olívaolajat egy nagyobb, mély serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, a tonhalat és a paradicsomot süsd kb. 1-2 percig. 
Forgasd bele a forró, leszűrt tésztát.
Keverd bele a pesto keveréket és ha szükséges, a félretett főzővízzel hígítsd a szószt, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Azonnal tálald.

Nincsenek megjegyzések: