2020. június 4.

KETO kenyér




KETO kenyér

tapadásgátló sütő spray
7 tojás
½ csésze vaj, megolvasztva és lehűtve
2 ek olívaolaj
2 csésze  mandula liszt
1 tk sütőpor
½ tk Xanthan gumi
½ tk tengeri só

Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra.
Kenjük ki  a szilikon kenyér formát (20 cm x 10 cm) főző spray-vel. (Béleljük ki a kenyérformát  sütőpapírral, ha nem szilikon formát használunk)
A tojásokat keverjük a konyhai robotgéppel, amíg sima és krémes lesz, kb. 2-3 percig.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat és az olívaolajat; keverjük jól össze.
Adjuk hozzá a mandulalisztet, a sütőport, a xantángumit és a sót, és keverjük, amíg sűrű lesz.
Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét egy spatula segítségével. 
Süssük kb. 45 percig.

Nincsenek megjegyzések: