Egy nagyon finom, könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény.
DIÓS-CSOKIS KOCKA
Tészta:
1 tojás
180 g cukor
100 ml olaj
200 ml tej
50 g darált dió
150 g liszt
1 tk sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
Krém:
125 g vaj
100 g étcsoki
250 ml tej
8 ek cukor
230 g darált dió
Tetejére:
őrölt egész dióbél
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 21 x 24 cm-es tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk pici liszttel.
A tészta hozzávalóit konyhai mixerrel összekeverjük és a tepsibe öntjük.
A sütőbe tesszük és 30-35 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
A krémhez egy lábosba tesszük a vajat, a csokit, a tejet és a cukrot.
Összemelegítjük, amíg a az összetevők megolvadnak, felforraljuk. Belekeverjük a diót és a kihűlt tésztára öntjük.
Lehűtjük, majd tálalás előtt megszórjuk egy kis őrölt dióval és kockára vágjuk, minden kockára egy dióbelet teszünk.
Latsia:
- nekem 25 perc alatt sült meg
- megfordítottam a tésztát, mielőtt leöntöttem a csokikrémmel, mert az alsó oldal teljesen sima
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése