2021. május 7.

Cukormentes sütés nélküli csokoládés sajt torta








Cukormentes sütés nélküli csokoládés sajttorta 

Rose Bee-től


260 g cukormentes teljeskiőrlésű zabkeksz (Gullon Digestive)

90 g olvasztott vaj

200 ml tejszín 

250 g Mascarpone 

250 g Philadelphia krémsajt

200 g Lindt 70% étcsoki, olvasztva

2 ek Xylit vagy Eritrit

1 ek kakaó


Tetejére:

Kakaó és csokireszelék


A kekszet a konyhai robotgép késes aprítójával morzsásra daráljuk. Az olvasztott vajat ráöntjük és pár fordulattal összekeverjük a keksszel. Egy 23 cm-es torta kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a kekszes masszát belenyomkodjuk a felszínét elsimítjuk. A hűtőbe tesszük,  amíg elkészítjük a krémet.

A tejszínt habos habbá verjük és belekeverjük a Mascarpone-t és a krémsajtot, majd az összes többi hozzávalót. A keksz alapra simítjuk és pár órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk kakaóval és csokireszelékkel.

Nincsenek megjegyzések: