2022. október 8.

Krémes -tejszínes csirke paprikával







 




Krémes-tejszínes csirke paprikával 


400-500 g csirkemell 

2 ek olívaolaj 

1 tk paprikapor 

1/2 tk curry 

1/2 tk bors 

1/2 tk só 


2 hagyma 

2 gerezd fokhagyma 

2 piros kaliforniai paprika

1 ek paradicsompüré 

200 ml húsleves 

1 ek liszt 

200 ml tejszín 

100 ml tej 


A húst kockákra vágjuk és bepácoljuk a az  olajjal, paprikaporral, curryporral, borssal és sóval, és állni hagyjuk 30 percig. 

Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. 

A paprikát megmossuk és rövid csíkokra vágjuk. 


A pácolt húst kevés olajon megsütjük. Ne süsd túl sokáig, különben kiszárad, elég, ha a hús minden oldaláról megpirul, majd vedd ki egy tálra és tedd félre. 

Tedd a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsd meg. 

Add hozá a csíkokra vágott paprikát és rövid ideig pirítsd őket, majd keverd hozzá a paradicsompürét.

Tedd vissza a húst a serpenyőbe, szórd meg a liszttel, gyorsan keverd át majd öntsd fel a húslevessel/vízzel, tejszínnel és tejjel. 

Forrald fel, majd 10 percig  lassú tűzön főzd.

Rizzsel vagy tésztával tálald.


Latsia:

  • Nem volt itthon tejszín, ezért 3 dl tejjel és 3 ek liszttel készítettem, plusz a húsleves 



Nincsenek megjegyzések: