2008. május 21.

PARMEZÁNOS CSIRKE SPENÓTÁGYON


PARMEZÁNOS CSIRKE SPENÓTÁGYON / Latsia

1 nagy tojásfehérje
4 csirkemellfilé / 1 kg
6-7 ek reszelt Parmezán sajt
só, bors

1 zacskó bébispenót / 8 dkg
2 marék kukorica, babok és zöldborsó vegyesen
1 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet

A húsokat a tojásfehérjében megforgatjuk, sózzuk-borsozzuk és belehempergetjük a sajtba.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A saláta hozzávalóit összeforgatjuk, tálra tesszük, majd a kész húsokat ráfektetve tálaljuk az ételt.

Latsia:
- nagyon finom étel, de nem szabad a sajtot másmilyennel helyettesíteni, max. Grana Padano-val
- 200 fokos sütőben sütöttem 15 percig, közben 1x megfordítottam, majd rákapcsoltam egy kicsit a grillt

Nincsenek megjegyzések: