2008. november 30.

VANÍLIAPUDINGOS ALMATORTA


VANÍLIAPUDINGOS ALMATORTA / Latsia

11 dkg liszt
4 dkg cukor
1 tk sütőpor
1/2 csipet só
1 tojás
5 dkg vaj

2 alma
fahéj
1 cs vaníliapuding
2,5 dl tej
4 dkg cukor
1 tojás
3 dkg mandulaforgács

Az első 6 hozzávalóból tésztát keverünk és egy 20 cm-es formába tesszük, a széleit felhúzva.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A meghámozott almát 1,5 cm-es darabokra vágjuk és a tésztára tesszük, a fahéjjal megszórjuk.
A pudingot egy kis tejjel és a cukorral elkeverjük, majd a maradék tejet felfőzzük és összekeverjük a cukros tejes pudinggal.
Mégegyszer felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást.
Ráöntjük az almára, és megszórjuk a mandulaforgáccsal.
20-25 perc alatt megsütjük.

Eredeti ITT

Nincsenek megjegyzések: