PUDINGOS ALMÁS SÜTEMÉNY
220 g liszt
80 gcukor
2 tk szódabikarbóna
1 csipet só
3 tojás
100 g vaj
4 nagy alma
őrölt fahéj
2 csomag pudingpor, vanília
½ liter tej
80 g cukor
50 g mandula (pehely)
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk.
Nyújtsuk ki a tésztát egy tortaformában (28 cm), és húzzuk fel a szélét kb. 3 cm-re.
A sütőt melegítsük elő 175°C-ra.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és körülbelül 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
Az omlós tésztára terítjük az almadarabokat, és megszórjuk fahéjjal.
Keverjük össze a pudingport egy kevés tejjel és a cukorral.
A maradék tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk és hozzáadjuk a pudingport. A tejet ismét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, és hozzákeverjük a tojásokat.
A pudingos keveréket az almára kenjük, és egyenletesen elosztjuk.
A tetejére szórjuk a mandula pelyhet és az almás pitét a forró sütőben a középső rácson 45-50 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése