2008. november 30.

TÖLTÖTT DATOLYA




TÖLTÖTT DATOLYA


Régi, nagysikerű alkotásom, svédből fordítottam pár éve, mely sok követőre talált az nlc-n és itt is...;O)
Ünnepekkor készítem, mindig gyorsan fogy!

kb. 30 db

200-250 g datolya
200 g mandulamassza
1 ek konyak
200 g feketecsoki

Gyúrd össze a mandulamasszát a konyakkal.
Magozd ki a datolyát, és tegyél masszacsíkokat a magok helyére.
Olvaszd meg a csokit vízfürdő felett és vond be a töltött datolykákat vele.
Sütőpapíron hagyd száradni őket, majd szórd meg porcukorral.

Latsia:
- konyak helyett 1 pár csepp rózsavizet és egy pár csepp keserűmandula aromát kevertem a mandulamaszzához, mert nem szeretjük az alkoholt az édességben és ez a múltkor nagyon bevált a Marcipán golyóknál
- ráadásul a keserűmandula-aroma most zöld volt, így megfestette a mandulamasszát is.

Nincsenek megjegyzések: