2008. május 21.
DISZNÓBABOS BACONOS RIZOTTÓ
DISZNÓBABOS BACONOS RIZOTTÓ / Latsia
1,5 l leves
40 dkg disznóbab
5 dkg vaj
1 hagyma
8 szelet bacon
1 gerezd fokhagyma
30 dkg rizottó rizs
1 pohár fehérbor
Pecorino sajt a tálaláshoz
A forró levesbe tedd a babot és főzd 3 percig, majd vedd ki a levesből.
Forrósítsd fel a vaj felét egy nagyobb serpenyőben, és süsd meg benne a hagymát és a bacont. Keverd hozzá a fokhagymát és még 1 percig süsd össze.
Tedd hozzá a rizst, jól forgasd át, majd a bort is öntsd rá, és kevergesd, amíg beszívja a rizs. Öntsd fel a levessel és főzd készre.
Keverd bele a maradék vajat és a bab felét.
Kanalazd a rizottót a tányérokba és szórd meg a tetejét a maradék babbal és a Pecorino-val.
Latsia: - konzerv, előfőzött disznóbabból csináltam - először soknak tűnik a leves, de nem az, szépen lassan beszívja
Címkék:
egytálétel
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése