2008. május 21.
FŰSZERES ANANÁSZOS SERPENYŐS
FŰSZERES ANANÁSZOS SERPENYŐS / Latsia
2 ek olaj
4 sertésszelet
2 ek nádcukor
1 ek sötét szójaszósz
1 ek paradicsompüré
4 karika ananász lével, de leszűrve
1/2 tk chillipor
1 tk kínai ötfűszerkeverék
koriander levélkék
Forró olajon mind2 oldalát 5-5 percig süsd a húst, amíg színt kap és átsül.
Keverd össze a cukrot a szójaszószt, a paradicsompürét és az ananászléből is tegyél hozzá. Tedd az ananászkarikákat a serpenyőbe a hús alá, és hagyd kicsit karamellizálódni.
Szórd a serpenyőbe a fűszereket és 1 percig hagyd pirulni, majd öntsd fel a szójamártással.
Hagyd kicsit gyöngyözni, amíg a mártás krémes-ragacsos lesz, majd szórd meg a korianderrel.
Tálald kínai zöldségekkel és rizzsel.
Latsia:
- nagyon gyors és finom, ha az ananászt a húsra tesszük mielőtt felöntenénk a mártással, jobban megtartja a sárga színét
- kevertem a kínai zöldségekhez egy kis wok tésztát is, rizs helyett
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése