![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgitqwU5OBIiCUYprE9lXw2HTVtMU9xyW196fyzs9d-6oZMMS219XoQiGyzpMDNUMv3fCzYSQlpGO8bNn6I2Ov7SOr_clA706qoPlPoLr9EUjzUZWWnCaw1UOFZ3d4dUJ_m6glZcoHPy7Y/s640/puspokkenyersulve.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN1Z4FX7-M9ozknNVEHSlF5t6cgz_Y034SpqkwtzQ65r3pRyruPx0Y3TFiOO5cvrMP8WzZClh3uRH4IxibUUAquY0yPHDge0ViHbSoksVXr6mYJBaJ_Df7On0R_BOQZzxJ1KWP71vG20U/s640/puspokkenyer.jpg)
PÜSPÖKKENYÉR TOJÁSFEHÉRJÉBŐL . Mikkotól
6-7 tojás habja
10 dkg dió összevágva
10 dkg étcsoki aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj
Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk.
Legvégén az olvasztott vajat.
Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük.
20-25 percig sütjük 180 fokon. Tűpróba!
Latsia:
- nálunk ez a befutó püspökkenyér!
- nem vertem túl keményre a tojásfehérjét és így még finomabb lett
- csokicseppeket tettem bele és a cukrozott gyümölcsnek aszalt fügét és datolyát, meg egy kis kandírozott színes cserkót, de összesen a gyümölcs 15 dkg biztos lett
- légkeveréssel sütöttem 160 fokon és tűpróba
- csokival vontam be és nagyon-nagyon finom süti
- legutóbb szilikonos kuglófformában sütöttem, ehhez a sütihez ki kell kenni-lisztezni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése