2008. május 21.
Ragacsos-juharszirupos szűzérme, Ropogós hagymás rizs
Ragacsos-juharszirupos szűzérme / Latsia
60 dkg szűzérme
1 ek olívaolaj
2 alma kimagozva, negyedelve
1 fokhagyma áttörve
2 ek juharszirup
1 ek fehérbor-, vagy vörösborecet
2 ek mustármag
A húst 3 cm vastagra szeljük, és a forró olajon mind2 oldalát megsütjük 5 perc alatt, kivesszük és félretesszük.
Beledobjuk a serpenyőbe az almát és 3-4 perc alatt puhára pároljuk.
Hozzákeverjük a fokhagymát, a juharszirupot, az ecetet és 3 ek vizet, felforraljuk, majd visszatesszük rá a húst.
Ha levet eresztett, azt is!
Mérsékelt tűzön tovább pároljuk, míg a hús is átsül és a szósz ragacsos lesz.
Belekeverjük a mustármagot és Ropogós hagymás rizzsel körítve tálaljuk.
Ropogós hagymás rizs / Latsia
20 dkg basmati rizst hideg víben felteszünk főni, és belekeverünk 1 elmorzsolt húsleveskockát.
Amikor beszívta a vizet / 10 perc / villával átkeverjük.
Közben 2 ek olajon 1 vékonyra szeletelt hagymát ropogósra pirítunk majd a rizshez keverjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése