2008. június 8.
ANAROKREMA
10-12 db réteslap
1 kg túró /nem savanyú, nem sós/
1 pohár tej
1 habfixáló
250 ml tejszín
2-3 ek cukor
1 ek méz
fahéj
rózsavíz
dió
A réteslapot forró sütőben megszárítjuk, apróra törjük, és egy nagyobb tálba szórjuk a felét, elterítjük.
A többi hozzávalót mixerben felverjük.
A krémet rásimítjuk a tésztadarabkákra és megszórjuk fahéjjal, megöntözzük mézzel /csak ne túl sokkal/, rászórjuk a maradék réteslapdarabokat újra megöntözzuk mézzel és megszórjuk a dióval. Hűtőben lehűtjük.
Latsia:
- a magyar túró nem jó hozzá, viszont az olasz Ricotta, vagy a svéd Kesella tökéletes
Címkék:
görög ételek,
krémes desszert,
TÚRÓS
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hahhó, most látom, új helyre költözött a blogod... nagyon szép ám :-) Azt hiszem innen fogok új recepteket lesni... Pussz: Adél :-)
Izgalmas recept! A réteslapokat kell vajazni sütés előtt, vagy csak úgy "simán"?
Anyamanya, csak úgy simán, nem kell vajazni!
Ha elkészíted, mesélj!;O)
Adélkám, szia!!!
Neked is puszi, kicsit elvagyok havazva, de nem tűntem el!:O)
Megjegyzés küldése