2008. június 8.
NYÁRI HIDEG MÁKOS SZELET
NYÁRI HIDEG MÁKOS SZELET
15 dkg keksz összetörve
2 ek puha vaj
Összekeverjük és egy 26 cm-es formába nyomkodjuk.
20 dkg őrölt mák
12 dkg cukor
5 dkg vaj
1 tk fahéj
1,25 dl forró tej
Összekeverjük, hűlni hagyjuk, majd a kekszalapra simítjuk.
25 dkg zsíros túró / 20 %-os
25 dkg krémsajt
20 dkg tejszín
2 ek citromlé
2 tojás
2 ek keményítő
1 ek tejpor
15 dkg cukor
15 dkg kék áfonya
A hozzávalókat habosra keverjük, és a mákkrémre simítjuk.
Megszórjuk az áfonyával és HIDEG sütőbe toljuk.
Felkapcsoljuk 200 fokra és kb. 40 perc alatt megsütjük.
A peremet meglazítjuk és 5 percig úgy hagyjuk, majd 140 fokon 20 perc alatt készresütjük.
Latsia:
- 6 db sárgabarackot felezve tettem rá az áfonya helyett
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése