2008. december 22.
ESPRESSO GOLYÓK
ESPRESSO GOLYÓK
54 db
1 csésze puha vaj
1/2 csésze porcukor
1/4 csésze kakaópor
1 ek kávélikőr
1 tk vanília aroma
1 3/4 csésze liszt
1,5 csésze pörkölt darált mogyoró
1/4 csésze csokival bevont kávészem darálva
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
Keverd a vajat a mixerrel habosra fél perc alatt.
Add hozzá a cukrot és a kakaót, és keverd simára.
A kávélikőrt és a vaníliát is keverd hozzá, majd a lisztet.
Keverj hozzá 1/2 csészényit a mogyoróból, és 1/4 csészényit a csokis kávészemekből.
Csinálj golyókat és forgasd meg őket a maradék mogyoróban, majd tedd tepsire őket.
Süsd meg őket az előmelegített sütőben 15 perc alatt, ill. amíg megbarnulnak.
Nyomd a tetejükre a csokis kávészemeket, majd hagyd kihűlni őket.
Latsia:
- féladagot sütöttem 1 tepsin 24 db lett
- nem volt csokival bevont kávészem, csak csokiból készült kávészem így azt tettem bele, de csak 10 szemet + 1,5 ek Nescafe-t
- kevesebb darált mogyoró is elég volt
Címkék:
golyók,
karácsonyi recept,
keksz,
MOGYORÓS
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése