2009. február 26.

SÁFRÁNYOS HALLEVES




SÁFRÁNYOS HALLEVES

1 hagyma
2 sárgarépa
4 burgonya
2 ek olívaolaj
3 ek hallé esszencia
1 tk sáfrány
1 l víz
2 dl créme fraiche vagy ugyanennyi tejföl és tejszín keveréke

25 dkg koktélparadicsom
50 dkg halfilé

A meghámozott hagymát felaprítjuk és az olajon megpároljuk a karikára vágott sárgarépával és a kockákra vágott burgonyával együtt egy pár perc alatt.
Felöntjük a hallé kivonattal és a vízzel és fedő alatt 10 percig főzzük.
Hozzákeverjük a créme fraiche-t, pár percig főzzük, majd sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a sáfránnyal.
Beletesszük a felezett paradicsomokat és a nagyobb darabokra vágott halat.
5-6 perc alatt készrefőzzük és megszórjuk kaporral.

Nincsenek megjegyzések: