2009. február 27.

SZŰZÉRME VARGÁNYA MÁRTÁSSAL


SZŰZÉRME VARGÁNYA MÁRTÁSSAL

60 dkg szűzpecsenye
2 ek vaj
só, bors

A húst vastag szeletekre vágjuk és a forró vajon pár perc alatt készresütjük, félidőben megfordítjuk.
Sózzuk-borsozzuk.
Elkészítük a mártást így:
Vargánya-mártás

3 marék szárított vargányát beáztatunk 15 percre annyi vízbe, amennyi ellepi.
Utána leszűrjük, de a levét nem öntjük ki..
1 ek olívaolajon megpárolunk 1 fej apróra vágott hagymát és 1 gerezd préselt fokhagymát.
Rádobjuk a gombát, felöntjük 2 dl 5 %-os creme fraiche-sel, vagy ugyanennyi tejföllel és sózzuk-borsozzuk.
Fedő alatt 10 percig puhulni hagyjuk, időnként egy kis levet hozzáadunk /amiben a gomba ázott/.
Amikor kész, 1 gerezd frissen préselt 1 gerezd fokhagymát és 1 marék apróra vágott petrezselymet szórunk rá és összeforgatjuk.
A forró mártást a húsra öntjük.

Nincsenek megjegyzések: