2009. március 17.

SPÁRGAKRÉMLEVES APRÓRÁKKAL


SPÁRGAKRÉMLEVES APRÓRÁKKAL

40 dkg főtt spárga - konzerv
1 kis doboz aprórák - natúr lében
15 dkg burgonya
1 csokor újhagyma vagy 1 közepes fej hagyma
2 dkg vaj
1 l húsleves
só, fehérbors, szerecsendió
2 tojássárgája
2 dl tejszín
1 szál petrezselyem

A spárgát óvatosan szűrőtálba csúsztatjuk, levét megtartjuk.
8 szép spárgafejet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk.
A rákokat lecsepegtetjük, a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
Az újhagymát felkarikázzuk.
A vajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát, felöntjük a spárgalével és a húslevessel.
Fedő alatt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a felaprított spárgát és botmixerrel pürésítjük.
Fűszerezzük és felforraljuk.
A tojássárgákat simára keverjük a tejszínnel és folyamatosan keverve a leveshez csurgatjuk épp csak sűrűsödésig melegítjük, de nem forraljuk, mert kicsapódik a tojás.
Levesescsászákbe szedjük, megszórjuk a rákocskákkal és a félretett spárgafejekkel és a petrezselyemmel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: