2009. június 11.

HIHETETLENÜL FINOM CSIRKE


HIHETETLENÜL FINOM CSIRKE / Latsia

pác:
2 ek + 2 tk gyümölcsecet
2 ek mustár
2 gerezd préselt fokhagyma
2 ek limelé
1 ek citromlé
5 ek barnacukor
1 tk só
bors
5 ek olívaolaj

4 csirkemellfilé kettévágva

Összeeverjük egy nagy tálban a a pác hozzávalóit, a végén hozzákeverve az olajat.
Beletesszük a csirkét, letakarjuk és 8 órát / vagy egy éjszakát pácoljuk.
Megolajozzuk a grillrácsot, és ráfektetjük a húsokat.
6-8 percig sütjük mind2 oldalukat.

3 megjegyzés:

trinity írta...

A következő grillezésnél ki is próbálom, köszi!!!

Culinaria Ungaria írta...

Kedves Latsia!
Te voltál az elsö Blog akit "felfedeztem", és mai napig minden nap olvaslak, mert annyira jókat írsz, fözöl!! :-)Ezt a csirkér rendszeresen készítem már nálunk, csak én teszek bele 2 kiskanál provance-i füszerkeveréket!! A férjem mindig el van töle ájulva!! De a Brownie-d is isteni!! Èn is belekezdtem a blogozásba nem olyan rég. A csirkés receptedet is feltettem már kis változtatással.
Nem tudom szabad-e, de kérdeznék valamit? Hogyan lehet a fejlécet így szépen elrendezni? Nálam vagy az oldalsó sávban lehet tenni, vagy úgy ahogy most van egymás alatt, de így nem olyan szép. :-( Tudnál esetleg segíteni? Üdvözlettel:Krisz!

marisz57 írta...

Nekem nincs módom grillezni és a csirkéim is egészben vannak, tehát az összedarabolt (aprólék nélküli) csirkét áztattam egy éjszakára ebbe a páclébe és mivel grillezőm sincs, símán a villanysütőben sütöttem alsó-felső lángon. Isteni finom lett! Ezt a páclé receptet megtartjuk. Köszönet érte.