2009. június 6.

MÁKOS-MEGGYES / CSERESZNYÉS KUGLÓF






MÁKOS-MEGGYES / CSERESZNYÉS KUGLÓF

35 dkg liszt
1 tk sütőpor
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
18 dkg puha vaj
1,5 dl tej
3 dkg mák
40 dkg cseresznye vagy meggy
1 alma
1 ek citromlé
2 ek porcukor a szóráshoz

A cseresznyét / meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.

A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a cukrot, és a van.cukrot.
Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat a vajjal és hozzáöntjük a tejet.
Összeöntjük a 2 tál tartalmát, összekeverjük és megfelezzük a tésztát.

Az egyik félbe az almát, a másikba a mákot keverjük.
Az almástésztát egy kuglófformába kanalazzuk, megszórjuk a cseresznyével / meggyel, majd rákanalazzuk a mákos tésztát.
180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük, majd porcukorral meghintjük.

7 megjegyzés:

Jade írta...

Huuu, ez gyonyoruuuszeeeep!!!

trinity írta...

Szuper tipp, mert a mákosat nagyon szeretjük és cseresznyedömping van!
Nagyon szépre sikerült kuglóf!

Latsia írta...

Judith, köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik, nagyon finom is ám!

Latsia írta...

Trinity köszi, mi is nagy mákosak vagyunk, de régebben csak darált mákkal sütöttem.

Jade írta...

Na, en fel ora mulva ki is probaltam, annyira meggyoztel! Koszi a receptet!

Latsia írta...

Tényleg, Judith?

És bevált? Ízlett Nektek is?

Jade írta...

Olyannyira, hogy alig van mar belole. Koszi megegyszer!

Csodas dolgokat alkotsz a konyhadban, mindig elamulok! :)