Ezt a gyorsan elkészíthető és jól behűtve fogyasztandó finomságot készítettem a minap, nagy sikere volt a melegben, nálunk most volt, hogy 45 fokot mutatott a hőmérő árnyékban!:O)
A virágot a kertünkben találtam, az egyik kis lilavirágú bokor mögött nyílt, fogalmam sincs hogy hívják, de nagyon széép:O)
Ha valaki esetleg ismeri, ossza meg velem lécci a nevét!
Maradék /25 dkg/, Amarettoval átitatott piskótát rétegeztem egy kis kerek tálban egy tejfölös-túrós-tejszínes-cukros keverékkel.
Mennyiség nincs, pár evőkanál mindből ízlés szerint, a lényeg, hogy elég folyós legyen ahhoz, hogy a piskótát kellőképp felpuhítsa.
Közé friss cseresznyét és felaprított sárgabarackot szórtam, a tetejére pedig őrölt pisztáciát.
Vendégségbe vittük, így szeletelve nincs kép sajnos, pedig szép volt:O)
9 megjegyzés:
Ez a golgotavirág. Ez az, amin a passiógyümölcs terem. Gyönyörű!
Imádom ezeket a krémes, pillanatok alatt összerakható édességeket! Jesszusom, 45 fok:))) Be ne kapcsold a sütőt!!!!
A virág is csodaszép!!!
Szerintem a kék golgotavirág (Passiflora caerulea). A passiógyümölcs viszont a Passiflora edulis. Mindkettő a golgotavirágfélékhez tartozik.
A desszert nagyon klassz! :)
BeckZsu köszönöm szépen! Most legalább már tudom...akkor várom a gyümölcsét!
Köszi Trinity, pedig most akartam befűteni:O)))
Na de szerencsére van klíma! Mindenesetre a kovászos uborkám majd jó gyorsan beérik:O)))
Köszönöm Neked is Palócprovence!
Hogy Ti mennyien ismeritek ezt a szép virágot, le a kalappal!
Látom kicsit "lemaradtam"...igen, ez a golgotavirág ;) barátnőméknél dézsából van felfuttatva...nagyon szép.
Szia!
Nézz be hozzám :-)
Jesszusom, neked a kertedben csak úgy nő a golgotavirág? Nekem még a lakásban sem marad meg, pedig milyen gyönyörű.
Megjegyzés küldése