Sokan lesznek hálásak ezért a jó kis receptért ... gondolom, mert én is az vagyok!:-)
Pillanatok alatt készen van, talán 3 perc maximum!
Én általában csirkemellet és wokzöldséget, vagy szüzérmét sütök hozzá, ami szintén pár perces munka, és amikor összekeverem a mártással, nagyon ízletes ételt kapok.
Próbáljátok ki, megéri, ízleni fog!
GYORS ÉDES SAVANYÚ MÁRTÁS
1 ek kukoricakeményítő
2 ek szójaszósz
3 ek ketchup
1 ek fehérborecet
1 ek méz
A hozzávalókat összekeverjük és felforraljuk.
Forrni hagyjuk 1 percig.
Ezalatt teljesen besűrűsödik, krémes lesz, de ha valaki hígabbat szeretne csökkentse a keményítő mennyiségét.
Még forrón összekevertem az előzőleg kisütött csirkével és wok zöldséggel, teljeskiőrlésű tojástésztával tálaltam.
8 megjegyzés:
Ma megint olyan jó recepteket tettél fel:) Köszi!
Nagyon jó lehet, guszta a tálalása is!:))
Köszi a receptet,mentettem!!
Imádom az édes-savanyú mártást,de eddig még csak azt az ,,üvegest" ettem :-)
Amúgy jöhet minden ami kínai :D
Imádom, és milyen gyönyörű
Jajj, de jól néz ki! Mekkora szerencse, hogy 5 perce fejeztem be az ebédet, így most tűrhető mértékben indult meg a nyálelválasztásom... :D
Jaj! :))
Gyömbért nem szoktál bele tenni?
Vagy azok a husin és a zöldségen vannak?
bigacsiga2
Sziasztok Lányok!:-)
Kata, örülök, ha tetszik valamelyik!
Kiskukta, ez egy teljesen leegyszerűsített változat, de finom és néha tényleg nincs idő a pepecselésre;-)
Hajnal, én is szeretem azt, de most sietnem kellett + szeretem kipróbálni az újdonságokat.
Bianka, köszi:-)
Egycsipet, egészségedre az ebédet:-)
Limara, tetszik?:-)
Bigacsiga2, ebbe nem, mert igen, a vegyes készen vett zöldségben az is van, különben igen szoktam...általában:-)
Megjegyzés küldése