2010. március 18.

GYORS ÉDES SAVANYÚ MÁRTÁS


Sokan lesznek hálásak ezért a jó kis receptért ... gondolom, mert én is az vagyok!:-)
Pillanatok alatt készen van, talán 3 perc maximum!
Én általában csirkemellet és wokzöldséget, vagy szüzérmét sütök hozzá, ami szintén pár perces munka, és amikor összekeverem a mártással, nagyon ízletes ételt kapok.
Próbáljátok ki, megéri, ízleni fog!

GYORS ÉDES SAVANYÚ MÁRTÁS 

1,5 dl ananászlé
1 ek kukoricakeményítő
2 ek szójaszósz
3 ek ketchup
1 ek fehérborecet
1 ek méz

A hozzávalókat összekeverjük és felforraljuk.
Forrni hagyjuk 1 percig.
Ezalatt teljesen besűrűsödik, krémes lesz, de ha valaki hígabbat szeretne csökkentse a keményítő mennyiségét.

Még forrón összekevertem az előzőleg kisütött csirkével és wok zöldséggel, teljeskiőrlésű tojástésztával tálaltam.

8 megjegyzés:

Kata írta...

Ma megint olyan jó recepteket tettél fel:) Köszi!

Kiskukta írta...

Nagyon jó lehet, guszta a tálalása is!:))

Hajnal írta...

Köszi a receptet,mentettem!!
Imádom az édes-savanyú mártást,de eddig még csak azt az ,,üvegest" ettem :-)
Amúgy jöhet minden ami kínai :D

Bianka írta...

Imádom, és milyen gyönyörű

egycsipet írta...

Jajj, de jól néz ki! Mekkora szerencse, hogy 5 perce fejeztem be az ebédet, így most tűrhető mértékben indult meg a nyálelválasztásom... :D

Limara írta...

Jaj! :))

Névtelen írta...

Gyömbért nem szoktál bele tenni?
Vagy azok a husin és a zöldségen vannak?

bigacsiga2

Latsia írta...

Sziasztok Lányok!:-)

Kata, örülök, ha tetszik valamelyik!

Kiskukta, ez egy teljesen leegyszerűsített változat, de finom és néha tényleg nincs idő a pepecselésre;-)

Hajnal, én is szeretem azt, de most sietnem kellett + szeretem kipróbálni az újdonságokat.

Bianka, köszi:-)

Egycsipet, egészségedre az ebédet:-)

Limara, tetszik?:-)

Bigacsiga2, ebbe nem, mert igen, a vegyes készen vett zöldségben az is van, különben igen szoktam...általában:-)