Ezt a sütit nemrég készítettem, az NLC-ről van, Zooj45 Enikő írta be.
Mindenkinek nagyon ízlett!:-)
Nekem is, de valamit ki kell találnom, mert a tejszínhabbal nem vagyunk barátok...
Egyszerűen nem ízlik a sütiken, így én anélkül ettem:-)
GESZTENYÉS SZELET
Tészta:
6 tojás
6 kanál cukor
5 dkg gesztenyemassza
10 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
Krém:
1 margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliapuding
15 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
1/2 l habtejszín vagy Hulala ízlés szerinti cukorral felverve
csokidara
A tojások sárgáját a cukorral felverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások felvert habját.
Egy 25 x 35 cm-es kikent tepsiben, mint egy piskótát megsütjük kb. 25 perc alatt.
A krémhez a margarint a porcukorral kikavarjuk.
A tejben felfőzzük a vaníliapudingot, és ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Hozzákeverjük a gesztenyemasszát.
A krémet rásimítjuk a tésztára, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk, és megszórjuk csokidarával.
7 megjegyzés:
Ez akkor is gyönyörű, ha Neked nem volt teljesen kedvedre való!
A növényi tejszín nálunk is divatba jött, amikor újdonság volt, mert sokáig nem esik össze. Aztán meguntuk a szájpadlásra ragadós margarinosságát.
Próbálj meg egy kevés tejszínhabbal lazított, mascarpones krémet tenni a tetejére, mondjuk vaníliával ízesítve. Hátha úgy jobban ízlik majd.
Köszönöm szépen!
Én sima cukros tejszínt tettem rá, mert itt Cipruson nincs növényi tejszín...én még nem is kóstoltam életemben!:-)
De ahogy írsz róla, asszem nem is fogom!:-))
Köszönöm az ötletet a mascarpone-val, az tényleg jónak tűnik!
Még a tojásfehérjehabon gondolkoztam, mint a Rákóczi túrósnál, csak mire az megszárad, lehet, hogy kiszáradna a tészta...
Csodálatos, hogy tudsz ilyen gyönyörű szeleteket vágni?
hűűűűazanyjaaaaaaaa,de jól néz ki.
A Hulalát tényleg nem érdemes megkóstolni,ahogy Jókaja is írja,valami óborzalom ragacsos,nehéz.
gyönyörű a süti! szerintem Jókaja ötlete szuper, abban nem dominál a tejszínhab íze. nekem jöhetne jóó sok tejszínhabbak is, imádom!:)
Ma megkeszitettem mert nagyon szeretem a gesztenyes sutiketFinom lett ahogy gondoltam Koszi a jo receptet.Agi Temesvarrol
Gyönyörűűűséges!
Megjegyzés küldése