2010. augusztus 2.

CITROMFŰSZÖRP


Ha mentából finom lett a MENTASZÖRP, miért ne lehetne citromfűből is az?
Elkészítettem és nagyon üdítő! Olyan igazi elegáns limonádé-íz, ha lehet ilyet mondani:-)
Féladagot csináltam csak, de a citromfűből a dupláját tettem bele, mert nem olyan erős az aromája, mint a mentának.

CITROMFŰSZÖRP


1/2 liter víz
1/2 kg cukor
 1 dkg citromsav
4 csokor (jó vastag csokor ám!) citromfű

A citromfüvet a vízben egy egész napig állni hagyom.
Másnap hozzáadom a cukrot és a citromsavat majd 10 percig forralom.
A leveleket leszűröm, a szörpöt üvegbe töltöm és száraz dunsztban hagyom kihűlni.


6 megjegyzés:

timus írta...

Micsoda egybeesés, én is a múlt héten csináltam meg a citromfűszörpöt! Egész úton hazafelé a citromfűszörpös bejegyzést fogalmazgattam magamban, erre mit látok mikor bekapcsolom a gépet? :D

Épp itt iszogatom, ha már a bodza kifogyott. És a legjobb benne, hogy a citromfű egész nyáron nő, mint az őrült. És tényleg olyan visszafogott kellemes citromíze van.

Bianka írta...

Hűsítő remek ital

Lobelin írta...

Nagyon gusztán néz ki!-) Kipróbálandó-)
Tegnap kipróbáltam a citromos-fokhagymás-mézes-oreganos csirkemelledet... isteni lett!-)Köszi!

Szidi írta...

Kedves Latsia!

Próbáltam Neked emailt írni, de lehet, hogy nem kaptad meg.Adnál egy mail elérhetőséget, mert a kolibritortával kapcsolatban lennánek kérdéseim.Az enyém: valandi@freemail.hu

Előre is köszönöm!

Üdv.:Szidi

zooj írta...

Szia Klári!
Ha nem tudom napon érlelni akkor mi a helyzet? Nem süt a nap, a szörp üvegben. :-(

Puszi:Eni

Latsia írta...

Eni, most tudtam csak belépni, valami zavar volt...
Szóval nem kell nap!!! Érik az anélkül is, semmi gond!
Puszi!:-)