2010. augusztus 2.
CITROMFŰSZÖRP
Ha mentából finom lett a MENTASZÖRP, miért ne lehetne citromfűből is az?
Elkészítettem és nagyon üdítő! Olyan igazi elegáns limonádé-íz, ha lehet ilyet mondani:-)
Féladagot csináltam csak, de a citromfűből a dupláját tettem bele, mert nem olyan erős az aromája, mint a mentának.
CITROMFŰSZÖRP
1/2 liter víz
1/2 kg cukor
1 dkg citromsav
4 csokor (jó vastag csokor ám!) citromfű
A citromfüvet a vízben egy egész napig állni hagyom.
Másnap hozzáadom a cukrot és a citromsavat majd 10 percig forralom.
A leveleket leszűröm, a szörpöt üvegbe töltöm és száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Micsoda egybeesés, én is a múlt héten csináltam meg a citromfűszörpöt! Egész úton hazafelé a citromfűszörpös bejegyzést fogalmazgattam magamban, erre mit látok mikor bekapcsolom a gépet? :D
Épp itt iszogatom, ha már a bodza kifogyott. És a legjobb benne, hogy a citromfű egész nyáron nő, mint az őrült. És tényleg olyan visszafogott kellemes citromíze van.
Hűsítő remek ital
Nagyon gusztán néz ki!-) Kipróbálandó-)
Tegnap kipróbáltam a citromos-fokhagymás-mézes-oreganos csirkemelledet... isteni lett!-)Köszi!
Kedves Latsia!
Próbáltam Neked emailt írni, de lehet, hogy nem kaptad meg.Adnál egy mail elérhetőséget, mert a kolibritortával kapcsolatban lennánek kérdéseim.Az enyém: valandi@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Üdv.:Szidi
Szia Klári!
Ha nem tudom napon érlelni akkor mi a helyzet? Nem süt a nap, a szörp üvegben. :-(
Puszi:Eni
Eni, most tudtam csak belépni, valami zavar volt...
Szóval nem kell nap!!! Érik az anélkül is, semmi gond!
Puszi!:-)
Megjegyzés küldése