2010. december 5.

KARDAMOMOS CSOKITRÜFFEL


Kedves Bloggertársaim, gondoltatok arra, hogy sokan még az Ünnepek előtt vagy alatt sem szeretnének sok édességet enni, de mégis ennének valamit, ami csokis? Nagggyon csoki?:-))
Vagy mondjuk arra, hogy családunk kedvenc Férfitagjai szívesen nassolnának egy pohár whisky mellé valami olyat, ami ugyan csokis, ( mert ugye a pasik nagy csokirajongók )... de nem édes?
Íme egy Nekik (persze nem kizárólagosan!) pillanatok alatt elkészíthető finomság...
Egy gyors édesség extra ízesítéssel Advent 2. Vasárnapjára...
A kardamom íze igazán különlegessé teszi, az amúgy egyszerű de nagyon finom csokitrüffelt.

Akik viszont édesszájúak, használjanak tejcsokit és akár egy kis cukrot is.... már, ha muszáj...:-) De sztem ehhez inkább neeeee!!!:-)))

KARDAMOMOS CSOKITRÜFFEL

1 tk őrölt kardamom
1 rúd fahéj
2 dl tejszín
20 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
kakaópor a forgatáshoz

A fűszereket a tejszínnel összeforraljuk és 15 percre félretesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Utána újramelegítjük a tejszínt, a fahéjrudat kivesszük belőle és beletördeljük a csokoládét.
Addig kevergetjük, amíg a csoki megolvad, majd behűtjük.
A kihűlt masszából golyókat formázunk, és kakaóba forgatjuk.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörű

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!

Ez nagyon klassz!
Annyi minden van a fejemben, felét sem lesz időm elkészíteni.
Most éppen ajándékokat gyártok, mi mást, mint csokit:-))

Névtelen írta...

Nem tudok ennyiféle édességet csinálni!:))))))))))) De mindent MUSZÁJ kipróbálnom!:)
Pusz: sherpa

Nelli írta...

Nagyon fincsi lehet!
Tetszik az egyszerűen elkészíthetősége is!:-)

Kata írta...

De szívesen megkóstolnám....de lehet, hogy meg is fogom, itthon:)

Ms. Poppy írta...

Most végre volt egy szusszanásnyi időm a nagy hajtásban, gondoltam, benézek hozzád. Hogy a fenébe tudtam ennyi finomságról lemaradni???
Eszméletlen iramban gyártod a finomabbnál- finomabb dolgokat, én meg csak reménykedem benne, hogy lesz egy pici időm legalább párat kipróbálni belőlük.:)
Boldog Mikulást előre is, remélem, jól telepakolja a csizmácskádat!

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon guszta kis golyóbisok :)
Gratulálok a Hónap bloggere díjhoz!

Latsia írta...

Bonbon Gesztenye, örülök, hogy tetszik!:-)
Elhiszem, hogy belendültél, megyek majd Hozzád nézelődni, mert nekem is vannak bonbonformáim, de én még sosem használtam őket:-)
Mindig csak valami finom massza, gömbölyít, bevon, behűt és hamm bekap... ez volt eddig:-)

Sherpa, dehogynem!!! A Te szorgalmad határtalan, szép lett a blogod és tele van finomsággal... szerintem Te nagyban gyártod az édességeket, ahogy látom...:-)

Nellikém finom, de én csak 1-et eszem mindenből, mer'ugye rákészülök az Ünnepekre... a többi megy a fagyasztóba meg a rokonoknak:-)

Kata, nosza, pillanatok alatt készen van...ha mégsem állsz neki, viszek Neked februárban:-)

Ms.Poppy... Te beszélsz?? Nálad aztán én sem éheznék meg!:-)
Ezek most amolyan előre elkészíthető és Karácsonykor, Szilveszterkor előkapható... nem olyan csodasütik, mint amiket Te gyártasz!;-)

Latsia írta...

Erinacea, köszönöm szépen!:-)