2010. december 15.
MARCIPÁN HÓGOLYÓK
Nálunk ugyan 20 fok van és melegen süt a nap, de az adventi készülődés hangulata járja át a házakat.
Mindenfelé finom mézes, fűszeres illatokat lehet érezni és karácsonyi zenéket hallgatunk az autóban, üzletekben, kávézókban, éttermekben. Ez olyan kellemes, olyan meghitt.... szeretem a decembert!
Mindenki vidám és mosolygós, a játéküzletek tele csodálatosan szép dolgokkal, jó most gyereknek lenni és persze szülőnek is!
Én már megvettem az ajándékokat, amiket persze majd a Jézuska tesz a fa alá Szenteste...:-)
Na de vissza a konyhába!:-)))
Egy újabb pillanatok alatt elkészíthető finomság az adventi készülődésre és az Ünnepekre.
Ha nincs robotgép, megteszi a reszelő is, aztán jöhet a kézi gyurmázás!
Ha kicsit megnedvesítjük a kezünket a golyók formázásakkor, jobban tapad rájuk a porcukor.
Ha előre elkészítjük, nem kell porcukorba hempergetni, csak úgy a'la natúr be a hűtőbe, majd kínálás előtt nedves kézzel átsimítjuk és mehet a porcukorba!
Szépen becsomagolva kedves gasztroajándék is lehet:-)
MARCIPÁN HÓGOLYÓK
10 dkg marcipán vagy mandulamassza
5 dkg csokicsepp
6 dkg keksz
2 ek rum vagy Amaretto ízlés szerint
porcukor a hempergetéshez
A hozzávalókat a konyhai robotgép aprítókéses részével majdnem krémesre dolgozzuk.
A masszából golyókat formázunk és porcukorba hempergetjük.
Kitűnően tárolható és az adag könnyen duplázható.
Címkék:
karácsonyi recept,
MARCIPÁN
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Szép téli hangulatú golyók lettek! Bár én el sem tudom most képzelni a 20 fokot, itt Bécsben épp havazik erősen...
Valóban hangulatosak :)
Valóban hangulatosak :)
Latsia!
Ma én is puszedlit sütöttem a Te és Sütis néne receptje alapján, isteni finom lett, meg csokizom ezerrel :-))
Ez is nagyon kívánatos :-))
Zseniális! Marcipán midig jöhet! Gurulhatna felém néhány golyócska!! :-)))
Felénk meg meg egy olyan üzlet, ahol marcipán masszát, meg mandulamasszát, meg csokicseppet lehetne kapni. A többi már gyerekjáték, az talán a kamrámban is van itthon.
Latsia ! azért rakd árnyékba a golyóbisokat, amíg megyek felétek, nehogy elolvadjanak :))))
Erinacea, remélem már azóta elállt a hóesés, mert a férjem ma Bécsen keresztül jön ide Ciprusra... remélem nem lesz hóakadály...
Bianka, köszi!
Bonbon mánia, Sütisnéne receptje maga a tökély, jó ötlet az idén is meg kellene sütni, annyira finom volt!:-) Csokizod? Az meg még jobb ötlet!:-)
Mézi, guríííítom!:-)
Viki, mandulamasszát, illetve abból marcipánt pillanatok alatt magad is készíthetsz, még jobbat is, mind a bolti! Ráadásul Te szabályozod, hogy mennyire legyen formázható, vagy szilárdabb. Leírjam Neked?
Szeretettel várlak!:-)
Megjegyzés küldése