2011. február 28.

BORJÚCOMB SZELET HIRTELEN SÜTVE


A borjúhúst azért is szeretem, mert pillanatok alatt átsül, és persze nagyon finom is:-)
Most friss bébispenót, narancs, kapribogyó és egy kis főtt burgonya volt a köret.
Csak a színek kedvéért...?

BORJÚCOMB SZELET HIRTELEN SÜTVE


4 vékony szelet borjúcomb
1,5 tk só
1/2 tk bors
2 ek liszt
5 ek olívaolaj
1 dl fehérbor (nálunk vörösbor)

A hússzeleteket fűszerezzük, lisztbe forgatjuk.
A forró olajon 2 részletben pár perc alatt kisütjük őket, majd felöntjük a borral.
4-5 perc alatt átforraljuk vele és tálaljuk.

5 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!
Fantasztikus jól néz ki:-)))

Edó írta...

Imádom a köreteid,mindig olyan változatosak és sokszínűek.Ez is kedvemre való:)

Nelli írta...

Nagyon guszta a husi!:-)

trendo írta...

OFF: Egy vicc
A nagy ideológiai rendszerek találkozót beszélnek meg egymással. A Kapitalizmus és a Kommunizmus pontosan megérkezik és egyre türelmetlenebbül várnak a végre befutó Szocializmusra.
- Ne haragudjatok, gyerekek, a késésért, de megláttam, hogy van borjúhús a Fény utcai hentesnél, hát beálltam a sorba!
A Kapitalizmus értetlenül megkérdezi:
- Mi az a sorbanállás?!
A Kommunizmus:
- Mi az a borjúhús?

(A húst korrekt, a köret meg tényleg gusztusos:)

Latsia írta...

Gesztenye, köszi!:-)

Edó, köszi:-) Néha úgy megunom már a szokásos krumpli, rizs, tészta, bulgur stb. köreteket és akkor körülnézek mi van itthon, hogy lehetne kicsit más...
Persze vana amihez viszont csakis a hagyományos köretek mennek..:-)

Nelli, és nagyon finom is:-)

Trendo... :-DDD