2011. március 27.
MACARONOK másodszorra is
MACARONOK másodszorra is, immár fázisképekkel
Annak ellenére, hogy reggel ragyogóan sütött a nap, bár borzalmas szél volt.... most szakad a hó!:-)))
Mivel a családban jelenleg csak én vagyok egészséges, a Férjem és a Kislányom torokgyulladással küszködnek :-(( , gondoltam amíg Ők mesefilmet néznek a tévében, én elkészítem újra a MACARONOK -at, mert a Férjem kollégái ( görögök, svédek ) körében is akkora sikere volt a minap bevitt kóstolónak, hogy hagy örüljenek holnap is egy kicsit. (Egyébként az egyik görög pasi épp azt mesélte, hogy gyerekkorukban az Anyukájuk mindig macaron-t sütött, mert amellett, hogy gyors és olcsó a legkönnyebb volt elkészíteni...:-) )
Na jó, meg nekünk is maradjon!:-)
Tehát most már bizonyosan jelenthetem, hogy a múltkori akció nem a véletlen vagy a szerencse műve, igenis jó a recept.
Névtelennek meg üzenem, hogy ... inkább nem is üzenek semmit, nem véletlenül névtelen, ugye...:-)))
Láttam, hogy azóta már mások is megsütötték és nagyon szép lett Nekik is!
Most fotóztam is menet közben, így még jobban látható az állaga a folyamatban, és a mogyorós képen az is - azért tettem oda a mogyorót, mert az kb. ugyanakkora minden országban:-) -, hogy a pihenés alatt nem nagyon változik a méretük felfelé...
Most meggyaromával színeztem, így még rózsaszínűbb lett és az ízén is érezhető, az meg ugyebár külön jó, hiszen a csokoládé (ganache) krémhez igencsak illik.
A múltkor készített HÁZI NUTELLA lett a féladag töltelék, a másik fele maradt a csokoládé ganache.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
36 megjegyzés:
Én ugyan még soha nem sütöttem,de ezek - szerintem - tökéletesek... biztosan ízre is azok...:)Csodaszépek:)))))
De szépek lettek megint!:-)
Uhh, ez ritka szép lett! :)
Latsia: Ez még mindig szép. :D Kb hány darab lesz ebből a mennyiségből? Mert én elfelejtettem megszámolni :(
Nem is ragozom, egyszerűen gyönyörűek!!
Ezek még szebben lettek mint az első adag.
Fantasztikusan jó a recept.
Köszönjük, hogy megosztottad velünk!!!
Az ízük is jó lehet, de a kinézetük hibátlan!
Ezek egyre szebbek lesznek!!! De guszta!!
Nagyon csábító, előbb utóbb azt hiszem ráveszem magam :)
Csodaszépek! Mint minden étel, amit készítesz. Amikor meglátok egy képet, már tudom, hogy a Tied, mert van (egyéni) stílusod! :)
Csodás finomságok, gratulálok, bizonyost kipróbálom. Anyukám készít valami hasonlót vaníliás puszedli néven az a koleszterinbomba fajtából való nem mandulával, hanem liszttel és egész tojással kell kikavarni. A kavarás órákig tart, és egész éjjel kell a tepsin csücsültetni, hogy reggelre leszálljon a liszt az aljára. Nekem a te macaronod sokkal szimpatikusabb.
Már tegnap is megpróbáltam, de úgy látszik nem sikerült ezért megint küldök neked "egy jó szót".
Ez egy játék, melyet Eszter indított útjára, leírását itt találhatod: http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Remélem most célba ér az üzenetem.
Továbbra is ilyen finomakat süss!
Üdv.
Mariann!
Nagyon szépek lettek! :-)
Mesések!!!! Alig várom már, hogy jövő héten kipróbáljam! :)
Annyira csinosak!
Hát igen, egyetértek veled. Én sem értettem, hogy miért paráztatják ezzel a háziasszonyokat. Talán, hogy aranyárban vegyük meg? Lelőtted előlem a poént, de azért mégse, mert én egy másik recepttel sütöm :D Az se bonyolult, sőt.
Csodaszépek lettek a macaronjaid!
Latsia!
Teljesen elámultam, hogy ez milyen gyönyörű:-))
Kedves Latsia! Ezek gyönyörűek! Én Piszke és Reni receptjével próbálkoztam eddig, de biztosan a tiéd lesz a következő! :) Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mennyiben lesz más. Egyébként teljesen egyetértek a téma túlmisztifikálásával, elvégre ez csak egy habcsók. A divatosság titka biztosan nem az ízében, inkább a külsejében rejlik, úgyhogy aki hajlandó egy darabkáért több száz forintot kifizetni, az meg is érdemli! :D
Mindjárt beleharapok a képernyőbe, ezek annyira gyönyörűek! :))
Ez annyira szép, hogy felveszem az elkészítendők listájába! Főleg, hogy másnap lehet küldeni a munkahelyre és még meg is dicsérik! Ilyen kell az én kis uramnak, meg a kollégáinak.
Nagyon megy ez neked! :)
Kedves Latsia! Tudom, hogy már kaptál "ilyet", azért, kérlek, hogy nézz be hozzám! :))
Csodálatosak
Már az előző macaronnál mélyen egyetértettem veled, csak nem írtam, de most megteszem. Ezek bizony gyönyörűek, és ez a csodás púderrózsaszín árnyalat egyszerűen mesés!
Viszem a receptedet és egy ráérős napon megsütöm én is:)
Egy kérdés, mennyi aromát tettél bele? Gondolom ez a meggyaroma folyékony, tehát kb. hány kávéskanállal kell bele hogy ilyen gyönyörű színe legyen?
Majdnem nekiestem a monitornak. Úristen, még jó hogy hamar észbe kaptam. Esküszöm az előző is nagyon klassz volt, de ez egyszerűen gyönyörű. A színe??? csodás. Elmentettem a recepted, - amit itt és mégegyszer meg is köszönök - s ha lesz egy kis "magányos" időm csakazért is megsütöm. Nem baj, ha nem lesz ilyen szép :))
Majd visszajövök olvasni, mert a Moha kérdése az enyém is lett volna a meggylével kapcsolatban.
Csodálatosak, és a képeid lenyűgözőek!!!
Nagyon köszönöm neked ezt az isteni receptet. Igaz nekem még van mit fejlődnöm, de ízre isteni finom volt, nagy sikerem volt vele.:)
Jobbulást kívánok a betegeknek!!!
Kedves Latsia!
Gyönyörűek ezek a sütik! Franciaországban ettem először ilyet, és azonnal beleszerettem :) Egyszer már kudarcot vallottam a macaronokkal, ez a recept azonban újbóli kísérletezésre sarkall :) Azt szeretném megkérdezni, hogy ehhez a töltelékhez illene-e, ha a tésztába mandulaaromát tennék? Előre is köszönöm a választ!
Kedves Latsia!Ismét teljesen el vagyok ájulva ettől a gyönyörű süteménytől amit alkottál, de nekem is lenne egy két kérdésem mielőtt nekifognék. Az egyik kérdésem nekem is az mint Mohának, hogy vajon mennyi aromát teszel bele? A másik kérdésem: ez esetleg másokhoz is szólhat: mivel lehet még színezni ezt a fenséges süteményt, látom a meggyaromától piros lesz, de pl szörppel is lehet ugyanezt a színt elérni?Csak vajon abból is mennyit kellene beletenni? kakaóval? de mondjuk az meg nem folyékony?vagy még mivel lehetne színezni?
A másik kérdésem: hogy te kinyomócsővel csináltad? Ha igen meg tudnád írni a számát?Vagy milyen művelettel lehet ezt megcsinálni? Bocsánat a hülye kérdésekért, de a tied annyira csodálatos, hogy inkább tőled kérdezem aki profi ebben :)
Előre is köszönöm
Bocsánat, és még egy kérdés: vajon a nutella és csoki ganache-n kívül mivel lehet még tölteni?
Na befutottam, bocsánat a késlekedésért, de most itt vagyok!:-)
Niki, Nelli, Raindrop, Citromhab, DebiGabi, Illéskrisz, Gabojsza, Sütisnéne, Anazar, Gesztenye, Csibe, Bianka köszönöm szépen!:-)
Bence/Emőke, elvileg 40 db töltött macaron, tehát 80 db félmacaron, de most másodszorra kicsit nagyobbakat készítettem így csak 30 töltött, tehát 60 db félmacaron lett.
Ottiska, nosza!:-)
Nem vagyok mesterszakács, köszi, tudod, én nem tudok olyan szép asztali kompozícókat csinálni (meg időm sincs ott toszogatni a cuccokat), így inkább az ételt fotózom, nem a környezetét. Többnyire:-)
Mariann, nagyon szépen köszönöm és a "Jó szót" is!
Erinacea, várom, hogy elkészítsd!
Wiselady, köszi, és megyek meglesem a Te variációdat!:-)
Tudod, én pld. egy cipőt vagy táskát simán megveszek "aranyárban", de egy túlmisztifikált habcsókért túlzás lenne többet kiadni, mint amennyibe reálisan kerül...
Hamár, akkor hamarabb költenék külhonban egy jó magyar sütiért, amit nem tudok elkészíteni, vagy nincs rá időm.
Pixie Pie, egyetértünk!:-)))
Nem vagyok mesterszakács, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!:-)
Moha, ehhez nem kell ám annyi idő, mint a Te kézműves sütijeidhez!:-) Meglásd hamar megvan! Mindjárt felteszem ide a meggyaroma üvegcnű lettse képét, ma reggel lefotóztam Neked.
Az első alkalommal csak egy kicsit tettem a macaronokhoz, másodjára meg ezek szerint majdnem annyit, mint amennyi hiányzik az üvegből... nem mértem, de 30 ml-es az üvegcse és a nyerfotón látod, hogy kb. milyen színű volt frissen...
Vikikém cuki vagy, nézd itt meg előrébb a Mohának írtakat. De nem meggylé, meggyaroma! tehát jóval erősebb a színe is sztem...
Gizikém, köszönöm szépen és sztem szépek a Tiéid is! Köszönöm, gyógyulgatnak.. tán pont a macaron-tól kaptak erőre?:-))
Ágota, sztem igen! Miért is ne? Jó ötlet! De ha a krémbe teszed, az tán még jobb!
Timie, köszi a dícséretet, de én messze vagyok a profitól:-)
Kakaóval színezheted a tésztát, ha visszanézed a receptet, láthatod, hogy írtam s bele, csak én nem tettem bele, mert rózsaszínt szerettem volna... tehát az oké.
A szörpöt azért nem ajánlanám, mert ahhoz, hogy elég jó színe legyen, sztem elég sok kell bele és az viszont felvizezi a tésztát és folyni fog és nem fog megemelkedni stb....
Tehát az nem ok.
Maradj inkább az ételfestéknél, vagy mint én az arománál, mert abból kevesebb kell, nézd meg, amit Mohának írtam...
Tölteléknek sztem pld. a mogyoróvaj sem rossz, vagy egy kis mascarpone krém vaniliával vagy mandulaaromával ízesítve... bármilyen lekvár, de az inkább pikáns legyen mert elég édes a tészta... vagy akár egy jó kis krémsajt, amibe darálatlan mákot keversz...vagy gesztenyekrém, esetleg diókrém.... Csak a fantáziád szab határt! Aztán meg majd jönnek, akik macaron-on nőttek fel az elmúlt 40 évben Mo-on és jól kiosztanak minket érte:-))))))))
Jó sütögetést és majd mesélj!!!
csodaszépek!
Annyi helyen láttam már őket, h egy nyugisabb életszakaszomban meggyártom őket! :)
Ma megcsináltam, és sikerült!!!!!!!!!! Lett talpa is, a teteje nem repedt meg! Kávés csokikrémmel töltöttem meg. Köszönet a receptért!
Latsia, ezek nagyon szepek lettek!!!
megcsináltam a csokis recepted alapján az első macaronjaimat és valóban jó a recept, tanúsítom :) És nekem is szépek lettek!
Egy picit talán lehettek volna magasabbak. Szerinted az mitől függ?
Kedves Latsia!
Hónapok óta nézegettem a macaron recepteket, de sohasem mertem megcsinálni, mert túl bonyolultnak látszott. A Te recepted alapján már másodszorra készítettem el és tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, pedig én egy kétbalkéz vagyok a konyhában. Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Nemes Bea
Szia Latsia!
A lányom keresztelőjére szeretnék macaronokat sütni. Nem leszünk sokan, szóval másfél adag tuti elég lesz, mert azt írtad, az első macaron bejegyzésnél, hogy kb 40 db macaron jön ki a receptből.
A kérdésem az, hogy mennyi ideig lehet tárolni a kész macaronokat betöltés nélkül? És milyen dobozban érdemes tárolni? Nem fog megszottyósodni? Megromlani? Hűtőben kell tárolni?
Úgy gondoltam, hogy 1-2 nappal a keresztelő előtt sütöm meg és a keresztelő napján reggel töltöm be a krémet a sütibe.
Köszönöm a válaszod!
Megjegyzés küldése