Egy finom, foszlós töltött kelttészta Virágvasárnapra! 🌸
Krémsajttal Töltött Virág Koszorú
350 g liszt
1 tojás
1 dl tej
1/2 dl joghurt
3 ek olaj
10 g friss élesztő
1 tk cukor
1 tk só
töltelék:
200 g krémsajt
tetejére:
1 tojás, szezámmag
Futtasd fel az élesztőt a cukros tejben.
Verd fel a tojást, add hozzá az olajat, a sót, a felfuttatott élesztős tejet és a joghurtot, keverd el.
Add a liszthez és gyúrd össze.
Takard le egy konyharuhával és hagyd, hogy a duplájára keljen.
Gyúrd át a tésztát és oszd el 8 egyenlő részre.
Hagyd még 25 percig kelni.
Nyújtsd ki egy tésztagombócot, tegyél krémsajtot az egyik szélére 0,5 cm-es csíkban és a szemben lévő oldalt vágd be csíkokban a tészta közepéig. Tekerd fel és hajlítsd körbe és tedd egy 25 cm-es formába. Ugyanígy járj el az összes tésztagombóccal.
Hagyd kelni a sütőformában, majd kend le tojással, szórd meg a szezámmaggal és 220 fokon süsd aranybarnára.
Latsia: 7 karika fért a formába, a maradék 1-et briósnak fontam meg és egy kis sütőformába tettem a virágkoszorú mellé sülni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése