2020. április 1.

TERIYAKI LAZAC





TERIYAKI LAZAC

1 csésze = 240 ml

4 lazacfilé
1 újhagyma felkarikázva
1 ek szezámmag
Teriyaki Szósz:

1/4 csésze szójaszósz
1/4 csésze friss narancslé
3 ek víz
2 ek méz
2 gerezd áttört fokhagyma
1 ek friss reszelt gyömbér vagy 2 tk gyömbér por
1 tk chili paprika pehely
1/2 citrom leve
1/2 ek liszt

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
Egy kis tálban keverd össze a teriyaki szósz hozzávalóit.
Fújd le sütő spray-vel a sütőtáladat/tepsidet vagy kend ki olajjal és tedd bele a lazac szeleteket.
Öntsd le a szósszal és süsd 15 percig az előmelegített sütőben.
Vedd ki a sütőből és kanalazd a tetejére a ragacsos szószt a sütőtálból/tepsiből.
Szórd meg a szezámmaggal és az újhagymakarikákkal.

Nincsenek megjegyzések: