2020. május 17.

RÁK ÉS LAZAC MANGÓSALÁTÁVAL










Nyári ebéd volt ma, mert bizony a hőmérséklet ma 40 fok volt...

RÁK ÉS LAZAC MANGÓSALÁTÁVAL

2 ek olívolaj
2 szelet lazac
40 dkg tisztított rák
4 gerezd fokhagyma áttörve
1 tk chilipehely

A forró (fokhagymával  megszórt ) olívaolajon pár perc alatt megsütöm a lazac mind2 oldalát, kiveszem a serpenyőből és félreteszem.
A serpenyőbe dobom a chilit és a rákot, majd 4-5 perc alatt megsütöm.
A lazacokat félbevágom, tálra teszem, ráöntöm a serpenyő tartalmát és a salátával tálalom.

Mangósaláta

1 zacskó vegyes saláta
1 mangó hámozva, felkockázva
1 avokádó hámozva, felkockázva
1 marék fenyőmag és napraforgómag 
1 marék friss koriander
Olíva olaj ízlés szerint

Nincsenek megjegyzések: