2020. június 14.

SPAGETTI CARBONARA



 


SPAGETTI CARBONARA


Vannak, akik tejszínt adnak a Carbonara-hoz, (Én is készítettem úgy anno) de az úgy nem az eredeti, a hagyományos, de természetesen megtehetik, és még krémesebb lesz a tészta. Személy szerint azt hiszem, hogy elég testes anélkül is.


1 ek olívaolaj vagy sózott vaj

150 g pancetta vagy bacon, kockára vágva

3 tojássárgája

1 csésze reszelt parmezán vagy pecorino sajt

300 g spagetti

Só és bors ízlés szerint


Főzd meg a spagettit “al dente” vagy a csomagoláson leírtak szerint.

Aprítsd fel a pancettát és reszeld le a sajtot.

Amíg a spagetti fő, süsd meg a pancettát. Öntsd az olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és tedd hozzá  a pancettát. Hagyd közepes lángon sülni kb. 5 percig, gyakran keverve, amíg a pancetta aranyszínű és ropogós nem lesz. Tartsd alacsony fokozaton a pancetta alatt a hőt. Amikor a tészta kész, szűrd le és tedd a serpenyőbe a pancetta-val. (De még ne öntsd ki a tészta főzővizét, tedd félre!)

Verd fel a tojásokat egy tálban, és szórd meg a frissen reszelt borssal. Keverd össze a sajt nagy részét a tojásokkal, és tarts meg egy kis maréknyit a későbbi szóráshoz. 

Vedd le a serpenyőt a spagettivel a tűzről és öntsd bele a tojást és a sajtot, és alaposan keverd össze. Öntsd egy sütőálló edénybe, és adj hozzá a tészta főzővizéből, hogy ne legyen túl száraz (evőkanállal adagold hozzá, csak épphogy nedves legyen, nem kell eláztatni)

Tedd forró sütőbe 10 percre, hogy összesüljön kicsit.

Azonnal tálald, a megmaradt sajttal és borssal megszórva.

Nincsenek megjegyzések: