HAGYOMÁNYOS DIÓTORTA
Piskóta:
6 tojás
6 ek porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
6 ek liszt
1 tk sütőpor
csipet só
Krém:
300 g darált dió
200 g cukor
2 zacskó vaníliás cukor
200 ml tej
2 ek liszt
200 g vaj
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy nagy tepsit kibélünk sütőpapírral.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk a fele cukorral és a csipet sóval.
A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a fehérje habbal. A lisztet és a sütőport összekeverjük, és az előbbihez forgatjuk.
A tepsibe öntjük és 40 perc alatt készre sütjük.
Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy főzőedénybe tesszük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, kevergetve, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, (pár perc) amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A vajat habosra kavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a krémhez, és minden kanál után összedolgozzuk.
A süteményt megkenjük a krémmel és behűtjük.
Latsia:
Én a krémet a hűtőbe tettem pár órára és csak utána mentem meg vele a sütit, mert itt nagyon meleg van és mire összekevertem lágy lett. Így viszont ( lehűtve) tökéletes lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése