2020. augusztus 5.

BANÁNKENYÉR NIGELLÁTÓL



Ez az egyik kedvenc banán kenyér recept, ami isteni puha, finom! Kötelező megsütni és nem túlsütni! 😜

BANÁNKENYÉR NIGELLÁTÓL


100 g mazsola

75 ml sötét rum 

125 g olvasztott vaj

150 g cukor 

2 tojás 

3-4 nagyon érett banán (300 g héja nélkül) 

175 g liszt

2 tk sütőpor

1/2 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

60 g aprított dió 

1 tk vanília aroma


Melegítsd elő a sütőt légkeverés 170 °C-ra.

Bélelj ki egy 23 x 13 x 7 cm-es kenyérformát sütőpapírral. 

A mazsolát forrald fel a rummal, és tedd félre.  Az olvasztott vajat keverd össze a cukorral, add hozzá egyenként a tojásokat, majd végül a pépesre tört banánokat. 

Egy másik tálban keverd össze egy fakanállal a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd add hozzá az előző masszához és jól keverd össze. Add a rumos mazsolát, a diót és a vanília aromát masszához, majd az egészet öntsd a kenyérformába, és süsd kb. 1 óra vagy 1 óra 15 percig, ellenőrizd tűpróbával. 


Latsia:

A mazsolát nem forraltam fel, egyszerűen csak a dióval a tésztához forgattam, így rumos sem volt.

A sütési idő nekem pont 1 óra volt.

Nincsenek megjegyzések: