BOLOGNAI SPAGETTI
Nyilván nem ez az igazi olasz változat (ezt én is jól tudom), de Anyukám mindig így csinálta, és nekem ez annyira ízlik!
Csináltam már zöldségekkel, Parmiggiano Regano sajttal stb., ahogy kell.... de akkor is ez ízlik és kész!
4 ek olaj
50 dkg darálthús ((nálam marha)
2 fej hagyma
20 dkg sűrített paradicsom
1 ek pirospaprika
só, bors
100 ml víz
40 dkg spagetti
reszelt Trappista sajt
A forró olajon megpárolom a hagymát, lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, átkeverem.
Rádobom a húst, barnulásig párolom, ráteszem a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom, átforgatom, felöntöm a vízzel és fedő alatt puhára párolom (kb.30 perc).
Időnként megnézem, hogy kell-e pici víz alá nehogy megégjen, ha igen, teszek hozzá.
Közben a tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm és a mártással tálalom megszórva reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése