MARHAPÖRKÖLT
1 kg marha lábszár kockára vágva
2 ek zsír vagy olaj
só, bors
3-4 hagyma, aprítva
1 paradicsom, aprítva
1 sárga tv paprik, aprítva
2 pörkölt kocka
1/2 csésze víz
4 (!) ek pirospaprika
Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel a sertészsírt / olajat, és pároljuk üvegesre a hagymát.
Adjuk hozzá a felaprított paprikát és a paradicsomot, még 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük 1 percig. Keverjük hozzá a pirospaprikát és vegyük le a tűzről.
Adjuk hozzá a kockákat és éppen annyi vizet, hogy a pörkölt keverék felénél valamivel több legyen (nem úgy, hogy a víz eltakarja). Tegyük vissza a melegre és forraljuk fel. Fedjük le, és közepesen alacsony fokozaton gyöngyöztessük 90 percig.
Ha a pörköltszósz nem elég sűrű, akkor fedetlenül főzzük még néhány percig, hogy a folyadék egy része elpárologjon. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése