2020. október 7.

MARHAPÖRKÖLT

















MARHAPÖRKÖLT


1 kg marha lábszár kockára vágva

2 ek zsír vagy olaj

só, bors

3-4 hagyma, aprítva

1 paradicsom, aprítva

1 sárga tv paprik, aprítva

2 pörkölt kocka

1/2 csésze víz

4 (!) ek pirospaprika


Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel a sertészsírt / olajat, és pároljuk üvegesre a hagymát.

Adjuk hozzá a felaprított paprikát és a paradicsomot, még 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük  1 percig. Keverjük hozzá a pirospaprikát és vegyük le a tűzről.

Adjuk hozzá a kockákat és éppen annyi vizet, hogy a pörkölt keverék felénél valamivel több legyen (nem úgy, hogy a víz eltakarja). Tegyük vissza a melegre és forraljuk fel. Fedjük le, és közepesen alacsony fokozaton gyöngyöztessük 90 percig. 

Ha a pörköltszósz nem elég sűrű, akkor fedetlenül főzzük még néhány percig, hogy a folyadék egy része elpárologjon. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Főtt burgonyával tálaljuk.

Ízlés szerint tejföllel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések: