2020. október 6.

Marokkói csirke kuszkusszal










Marokkói csirke kuszkusszal


650 g csirkemell filé kockára vágva

1 ek marokkói fűszerkeverék, vagy saját készítésű (lásd alább) 

2 ek paradicsompüré

1 + 1 ek olívaolaj

3/4 csésze húsleves

1 csésze száraz kuszkusz

1 1/2 csésze húsleves

1  kígyó uborka kockára vágva

1 csésze koktélparadicsom félbevágva

1 lilahagyma  felszeletelve

1/3 csésze görög joghurt

2 ek frissen apróra vágott koriander


Marokkói fűszerkeverék:

(Figyelem, ez kicsit több lesz, mint a receptbe szükséges 1 ek!)

1 1/2 ek őrölt fahéj

1 ek őrölt paprika

1/2 tk  őrölt gyömbér

1/2 ek őrölt szerecsendió

1/2 tk cayenne bors 

1/2 tk só


Forraljuk fel az 1 1/2 csésze húslevest egy lábosban.

Keverjük hozzá a kuszkuszt, fedjük le és vegyük le a tűzről. Hagyjuk a kuszkuszt pihenni, amíg a csirke elkészül, majd villával keverjük meg. Tegyük egy mélyebb tálba a csirkét, 1 ek marokkói keveréket és 1 ek olívaolajat.

Jól keverjük össze. A maradék olajat nagy serpenyőben melegítsük fel, tegyük bele a csirkét, és 3-4 percig süssük, amíg meg nem pirul. Keverjük hozzá a paradicsompürét és a húslevest, és főzze tovább, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke 5-7 perc alatt meg nem fő. Osszuk el a kuszkuszt 4 tányérra, majd tegyük mellé a friss apróra vágott zöldségeket és a marokkói csirkét. Minden tányérhoz adjunk egy kevés joghurtot, és szórjuk meg friss apróra vágott korianderrel.

Nincsenek megjegyzések: