2021. január 15.

Gyömbéres narancsos csirke





Gyömbéres narancsos csirke


1 kg csirkemell, kockára vágva

2 ek liszt

tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

2 ek olaj


Szósz:

3 fokhagymagerezd, préselve

2 cm-es darab friss gyömbér, hámozva és reszelve

1 piros chili, apróra vágva

1 csésze frissen facsart narancslé

2 ek friss, reszelt narancshéj

2 ek almaecet

2 ek szójaszósz

2 ek méz


Díszítéshez:

szezámmag és zöldhagyma


Tedd csirkét egy nagy tálba, és szórd meg liszttel, tengeri sóval és borssal. Jól forgasd össze, hogy az összes csirke darabot egyenletesen bevonja a liszt.

Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a csirkét, és süsd, amíg minden oldalról szépen meg nem pirul, kb. 8-10 percig, majd tedd egy tányérra, fedd le és tedd félre.

Tedd bele ugyanabba a serpenyőbe a fokhagymát, a gyömbért és a chilit, majd süsd 1 percig.

Add hozzá a többi hozzávalót is és habverővel keverd össze, kapard fel az összes sült darabkát a serpenyő aljáról.

Amint a mártás forrni kezd, tedd bele a csirkét, és keverd át a narancsmártással, amíg át nem melegszik.

Díszítsd szezámmaggal és zöldhagymával, majd körítsd rizzsel.

Nincsenek megjegyzések: