Gyömbéres narancsos csirke
1 kg csirkemell, kockára vágva
2 ek liszt
tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
2 ek olaj
Szósz:
3 fokhagymagerezd, préselve
2 cm-es darab friss gyömbér, hámozva és reszelve
1 piros chili, apróra vágva
1 csésze frissen facsart narancslé
2 ek friss, reszelt narancshéj
2 ek almaecet
2 ek szójaszósz
2 ek méz
Díszítéshez:
szezámmag és zöldhagyma
Tedd csirkét egy nagy tálba, és szórd meg liszttel, tengeri sóval és borssal. Jól forgasd össze, hogy az összes csirke darabot egyenletesen bevonja a liszt.
Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a csirkét, és süsd, amíg minden oldalról szépen meg nem pirul, kb. 8-10 percig, majd tedd egy tányérra, fedd le és tedd félre.
Tedd bele ugyanabba a serpenyőbe a fokhagymát, a gyömbért és a chilit, majd süsd 1 percig.
Add hozzá a többi hozzávalót is és habverővel keverd össze, kapard fel az összes sült darabkát a serpenyő aljáról.
Amint a mártás forrni kezd, tedd bele a csirkét, és keverd át a narancsmártással, amíg át nem melegszik.
Díszítsd szezámmaggal és zöldhagymával, majd körítsd rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése