2022. február 2.

Kolbászos krumplileves










Kolbászos krumplileves

3 ek olaj

1 fej vöröshagyma

30 dkg sárgarépa

30 dkg fehérrépa

40 dkg burgonya

6-7 dl víz

2 babérlevél

1 tk. szárított kakukkfű,

40 dkg füstölt kolbász

1 csokor petrezselyem

1,5 dl tejföl

1 kicsi piros csilipaprika


Forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt krumplit és a répákat. Összeforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a babérlevelet, a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt kb.20 percig főzzük. 

A kolbászt vastagabb karikákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. 

A petrezselymet finomra aprítjuk. 

A kolbászt a kisült zsírjával együtt a levesbe keverjük, átforraljuk. 

Tejföllel tálaljuk, petrezselyemmel és csilivel megszórva.


Nincsenek megjegyzések: