“Jobbulást” vegán leves
1 ek olívaolaj
1/2 hagyma, aprítva
1,5 csésze sárgarépa, apróra vágva
1 csésze zeller, apróra vágva
2x400 g konzerv fehér bab
4 csésze zöldségleves
1/2 tk bors
1 tk só
1 tk kakukkfű
1 tk kapor
1 marék friss spenót
levesbetét:
2 csésze főtt rizs vagy tészta
Egy leveses fazékban közepes lángon olívaolajon 5 percig pároljuk a zöldségeket.
Hozzáadjuk a zöldséglevest és a fűszereket, és főzzük 15 percig.
Hozzzáadjuk a friss spenótot és addig keverjük, amíg megpuhul.
Tálalás előtt felmelegítjük jól a levest, és hozzáadjuk a babot és a rizst (vagy tésztát), de a rizst ne főzzük bele a levesbe, mert az összes húslevest felszívja és krémes lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése