KORHELYLEVES
50 dkg savanyú káposzta (finomra vágva)
15 dkg füstölt szalonna (apró kockára vágva)
20 dkg csípős kolbász (karikázva)
30 dkg füstölt-főtt tarja/csülök (kockára vágva)
1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
3 gerezd fokhagyma (átnyomva)
4 db babérlevél
3 teáskanál fűszerpaprika
1 csipet őrölt fűszerkömény
só, bors
4 ek tejföl
1,5 l víz
1/2 citrom leve (ha nem elég savanykás a leves)
A húsos, füstölt szalonnát felkockázzuk, majd közepes lángon zsírjára pirítjuk.
Amíg kisül, apró kockákra vágjuk a hagymát, átnyomjuk a fokhagymát, majd a szalonnazsíron megfonnyasztjuk, üvegesre pirítjuk a hagymákat.
Lehúzzuk a lábost a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát (ha nagyon sós vagy savanyú, előtte alaposan mossuk átkeverjük és felöntjük a vízzel.
Beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük az őrölt köménnyel, sóval és a borssal.
Beletesszük a kolbászt és a füstölt húst, majd közepes lángon főzzük 25-30 percig.
Az eredeti receptek szerint tejfölös liszttel habarják, de ehhez a mennyiséghez ez nem szükséges, csak belekevertem a végén a tejfölt és összemelegítettem a levessel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése